Trångboddhet kräver smarta lösningar

Hur ska vi få större hem? Om det inte går att bryta loss en vägg och låta hemmet flyta ut över en terrass eller kanske sammanstråla med lägenheten intill så kan det kännas hopplöst. Men det finns faktiskt tekniska lösningar som kan få det att kännas som att vårt hem just blivit större.

I Sverige är det många som lider av trångboddhet. Det kan bero på att man känner att det inte finns tillräckligt många rum i hemmet. Det är inte alltid ett resultat av att det finns för lite golvyta. Trångboddheten kräver smarta lösningar som kan vara allt från att bygga egna möbler till att använda skärmväggar för att få rum i rummen.

En industrivägg kan göra susen

Ett exempel på byggteknik som kan förändra hur vi upplever vårt hem är en industrivägg. Det finns vackra industriväggar av glas med dörrar. Här får du fritt flöde för ljus men det blir ett extra rum. Den här lösningen kan göra att ett stort vardagsrum blir till vardagsrum och sovrum eller kanske ett extra rum för jobb.

Viktigt med ett rum för varje person

Något som alltfler inser är hur viktigt det är med ett eget rum. Barn kan dela på rum men även då de gör det är det klokt att se på lösningar för hur varje barn får sin egen vrå. Som vuxen vill du också ha en plats som bara är din.

Med en skärmvägg går det att skapa en nisch trots att hemmet inte är så stort. På så vis kan du ha en liten plats för din spelhobby eller för att jobba ostört på. Det finns tekniska lösningar som gör att du kan ha ett utrymme för många olika saker. Genom att använda ljus, skärmar och rullgardiner så går det att få mer utrymme trots att golvytan är densamma!