Idag tillverkas GPS-trackers för många områden

Det har nu gått ganska lång tid sedan vi började bekanta oss med ordet GPS som står för Global Positioning System. Kanske minns du hur du en gång fascinerades av att du via satelliter kunde spåra din egen promenad i kvarteret. Idag är det knappast någon som tycker att det är märkvärdigt att använda Waze för att slippa trafik och snabbast ta sig till en viss destination!

Den moderna tekniken har förändrat många områden. Idag tillverkas trackers som fungerar med GPS för allt från vård och omsorg till körjournaler. Du kan använda en GPS tracker för att hålla farmor trygg såväl som för att hindra stöld av din bil.

Låt oss ta en titt på några användningsområden som är aktuella just nu…

GPS tracker för en tryggare vardag

Med GPS kan vi alltså se precis var en enhet med denna spårning befinner sig. Men det är ju inte bara enheter som kan spåras på detta vis. Med GPS kan tryggheten för människor ökas. Detta för att tekniken gör det möjligt att se precis var en person befinner sig. Om personen slår larm kan räddningen komma i tid!

GPS larm används av privatpersoner såväl som av företag för att skapa en tryggare tillvaro. Om en person behöver hjälp snabbt så går det att larma från GPS trackern som kan sitta som en klocka på handleden.

GPS trackern kan användas:

  • Av en äldre person som ramlar
  • Av en byggarbetare som hamnar i knipa
  • Av ett barn som går vilse
  • Av en joggare som hamnar i en hotfull situation på slingan

Svenskutvecklade personlarm används i hela världen:

Elektriska körjournaler för bilar

I bilen finns det ett diagnostiskt uttag och där går det att plugga in en GPS-enhet som sedan kommer att spåra körningar. På detta vis går det att få en elektrisk körjournal som sparar tid och pengar. Det här är något som privatpersoner som måste redovisa körningar med företagsbilen har stor nytta av.

Den som leder en verksamhet med leveranser kan också ha väldigt stor nytta av att med GPS-tekniken få hjälp med journaler. Informationen som går att få från en GPS tracker kan ju även användas för analys och bättre planering av körningar.

GPS tracker bil

Perfekt koll på husdjuren

Numera så tillverkas det även GPS tracker för husdjur. Hundar som används som jakthundar kan lätt spåras utan att jakten förstörs av att husse ropar efter hunden. Tekniken gör det möjligt att se precis var djuret befinner sig och snabbt lura ut om det behöver hjälp.

Både hundar och katter blir vanligare i svenska hushåll och därmed också behovet av att hålla husdjuren trygga. En GPS tracker för hund och katt kan ses som en form av försäkring och investering i bästa vännens trygghet!

Ett stöldskydd för fordon och mer

I och med att det idag tillverkas mycket små GPS trackers så går de att installera på ett sätt som i stort sett är osynligt. Om en tjuv norpar bilen så kan polisen skickas i rätt riktning och se till att bilen inte tar sig till ett annat land.

På samma sätt kan du märka dyra industrimaskiner som kan vara alltför lätta att flytta på. En låda med allt från strykmått till dyra verktyg som du låser och märker med GPS tracker blir svår att stjäla.

Vi kan alltså se att GPS trackers idag tillverkas för att hålla människor, djur, fordon och prylar säkra. Den nya tekniken har fått en form som är enkel att hantera och förstå. Utvecklingen har gått långt men här på Jiemach är vi säkra på att den kommer att gå ännu längre, den som lever får se!