Sverige har en lång tradition av möbeltillverkning

Svenska möbler är ofta av trä och de bygger på en tradition av ett gediget hantverk. Det spelar ingen roll om du är ute efter möbler för hemmet eller kanske skrivbord till ett kontorslandskap. Det finns svenska företag som tillverkar möblerna som du är ute efter i material som du tycker om och kan lita på.

Svenska möbler är innovativa

När vi ser på modern möbeltillverkning i Sverige så andas den kreativitet. Du finner smarta lösningar för att till exempel skapa rum i rummet med bordsskärmar. Och finner lätt bästa pris för den här typen av inredning genom att söka online och jämföra.

Dessutom kan du mer eller mindre bygga egna möbler genom att köpa satser som du sätter ihop. Inte bara billiga möbler från stora möbelvaruhus. Möbelbutiker med högre kvalitet ger dig innovativa val. Du kan välja ett visst underrede till ett skrivbord och sedan en bordsskiva som passar dina behov perfekt.

Främsta möbelepoken är 1700-talet

Men det är inte nutidens svenska möbler som anses vara de främsta och förnämsta i svensk möbelhistoria. Det är istället 1700-talet som av historiker har korats som den främsta svenska möbelepoken.

Under 1700-talet snickrade man vackra möbler som blev till klenoder släkter skickade vidare till barnbarnens barnbarn. Än idag står vackra 1700-talsmöbler hemma hos finsmakare som älskar de klassiska svenska möbelsnickerierna.

Det finsnickeri som hade framgång för över 300 år sedan blev 1900-talets designers stora förebild. Än idag kan vi se former och stilar som har sina rötter i den tiden. I Sverige har vi som sagt en lång tradition att luta oss mot.

möbeltillverkning

Nya material för moderna möbler

Det är spännande att se hur Sverige har hängt med i utvecklingen och många gånger lett den. Idag tillverkar möbelföretagen möbler som är blandningar av trä, metall och plast. Det ger oss helt unika kombinationer och möbler som är lätta att använda hemma, på kontoret och i butiker.

Fast både trä och metall är ju klassiska material inom svensk industri. Det hjälper att vi har så lång tradition av att hantera och forma dessa byggstenar. Det är också en viktig anledning till att svenska möbeltillverkare fortsatt är så starka och viktiga.

Idag köper vi möbler online

Vi tycker fortsatt att handgjort är bra men vi gillar också made in Sweden. Idag köper vi möbler online och på så vis kommer vi åt möbelbutiker i andra städer och långt från vår egen hemort. En möbelbutik som AZ Design erbjuder den stora fördelen att de tillverkar själva och då går det ju att anpassa möbler till kontor och hem så att det blir perfekt.

Om du är nyfiken på AZ Design kan du alltid besöka webbutiken för att se vad som erbjuds. Det krävs inte ens en dator då du kan surfa in med din mobiltelefon. På så vis är det så enkelt att hitta de möbler vi behöver. Möbler som kommer med den kvalitet och innovation vi svenskar har vant oss vid.