Industriproduktion och hälsa går hand i hand

Hur hänger industri och hälsa ihop? Det är ju en sak att det finns riktlinjer och regler för arbetshälsa på arbetsplatsen. Men om vi ser lite på det som produceras så är det tydligt att modern industriproduktion bidrar till ökad hälsa inom många olika fält.

Vad kan tillverkas för att vi ska må bättre och undvika att bli sjuka? En hel del. Vi kikar på några exempel…

Utrustning för synundersökningar

Synen är något av det viktigaste vi har. Idag räknar vi med att kunna se perfekt med hjälp av glasögon och linser. Att lida av astigmatism är inte samma sak som att vara bortskriven från en massa aktiviteter och upplevelser.

Det här kan vi tacka utvecklingen av maskiner för optiker och tillverkning av redskap som till och med kan användas online för synundersökningar. Med den moderna tillverkningen har glasögon av olika slag blivit tillgängliga för alla. Det finns till och med linser som korrigerar vår syn då vi sover!

Möbler och utrustning för kroppsvård

Sverige är ett ledande land inom industriell utveckling och vår Regering fokuserar en hel del på detta. Det finns planer om att vara bäst i världen på grön industri och det går ju hand i hand med vårt lands stora fokus på hälsa och god ergonomi.

Svenska industriföretag tar fram ergonomiska möbler och redskap som används dagligen på kontor och i hemmamiljöer. Detta leder till ökad hälsa och mindre problem med ryggont och andra åkommor som kan förstöra livet.

Bättre hemmamiljöer utan farliga skadedjur

Ett annat fint exempel på hur saker som industrin producerar som bidrar med hälsa är fällor för skadedjur. Ta en titt på en helt vanlig musfälla och inse hur genialisk den kan vara. Idag behöver vi inte ens ha ihjäl skadedjuren för att bli av med dem. Det kan vi tacka modern teknik och industriproduktion för!

Hobbyverksamhet med fantastiska resultat

Vi mår förstås också bättre av våra hobbys och här är det helt enormt vad industrin har tagit fram för att hjälpa oss hobbyentusiaster. Ta en så enkel sak som ett strykmått. Med detta går det att syssla med finsnickeri i en källare. Eller vad sägs om en 3D-printer med vilken du kan tillverka allt från bildelar till leksaker.

Du kan säker göra en lång lista med saker som industrin förser dig med i ditt liv. Saker som gör att du kan leva ett hälsosammare och bättre liv. Och utvecklingen går framåt så vi kan se fram emot nya innovationer som blir till självklarheter i våra moderna liv!