Vilken färg ska stolen ha?

När det ska produceras nya stolar kommer ni alltid till frågan om färg. Idag är det möjligt att välja precis vilken färg som helst. Detta oavsett material. Men vilken färg ska stolen ha? Det kan vara bra att tänka på följande saker.

Stolen ska passa in

Stolen kommer ju antagligen att stå vid ett bord och omkring andra möbler. Då gäller det att matcha rätt. Många gånger betyder det färger som vitt, svart eller grått. Men ibland kan det innebära att du behöver en specifik ton av rött eller grönt eller annan färg.

Med tanke på smuts

Vi får hoppas att du kommer att hålla stolen ren men med tiden kan det bli fläckar. Om stolen har en mörkare färg eller ett mönster så kommer fläckar inte att bli lika tydliga. Det här kan vara en fördel. Mörkare färger kan vara lättare att hålla snygga.

Det ska kännas harmoniskt

Färger påverkar oss på olika sätt. Det är också viktigt att komma ihåg när du väljer färg på stolar som ska tillverkas och ytbehandlas. Knallrött kanske är bra om du vill få fart på folks puls. Men skrikiga färger är sällan ditt första val.

Lär dig mer om hur färger påverkar för att på så vis välja rätt. Du kan ta en nyans helt i enlighet med hur du vill att folk ska känna sig bland dina stolar!