En prototyp kan spara tid och pengar

Ibland kan det verka onödigt med en prototyp. Om det ändå ska vara standardmått och det finns tidigare erfarenhet av att tillverka delen eller produkten kanske man kan köra på. Det är klart att det finns verkstäder som klarar att tillverka det du behöver på ett exakt sätt.

Men det finns fördelar med att börja med en prototyp. När du kan testa delen eller produkten innan du börjar tillverka många exemplar är det en fördel. Det gör att du kan hitta möjliga fel eller att du kan justera något som du vill ändra.

Det behöver inte vara själva delen eller produkten som inte är korrekt. Du kanske inser att något annat installationen inte riktigt är som tänkt. Om detta kan lösas genom att anpassa den del som du ska tillverka är det ju kanon. Här kan det finnas stora pengar att spara.

Även om du kommer att lägga mer tid på att först ta fram en prototyp är det något som kan spara tid i det långa loppet. Det säkrar ju att det blir rätt när du väl börjar producera. Det är ingen liten sak och väl värt att beakta när du funderar på prototyp.